Julkorv
Milda.se
Milda.se

Julkorv

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl Milda Mat
  • kokt kall
  • 1½ msk Maizena Majsstärkelse
  • 4 dl vatten
  • 1 st Knorr kött- eller kalvbuljong
  • 1½ meter   krokfjälster/korvskinn
  • 500 g kokt
  • kall
  • skalad potatis
  • 4 krossade nejlikor
  • hela
  • 500 g fläskfärs
  • 500 g vilt - eller oxfärs
  • 2 msk salt
  • 2 tsk ingefära
  • malen
  • 2 tsk kryddpeppar
  • hel
  • 1 tsk kanel
  • malen
  • 1 köttkvarn eller spritspåse + potatispress

Beskrivning

    Koka upp matlagningsgrädden under vispning, och gör så ett par gånger till för att 
bli av med luftbubblor som kan få korven att spricka sedan. Låt svalna.

    Vispa ner majsstärkelsen i vattnet och buljongen och rör sedan ihop det med matlagningsgrädden så svalnar den fortare.

    Lägg fjälstret i kallt vatten en stund, ta sedan upp och låt det rinna av.

    Kör potatisen och nejlikorna i köttkvarnen, eller genom en potatispress. Blanda sedan ihop kött och potatis.

    Tillsätt gräddbuljongen lite i taget och tillsätt salt och övriga kryddorna. Smeten är nu ganska lös, som en gröt.

    Fyll fjälstret med smeten via köttkvarnen eller en spritspåse.
OBS! Fyll inte fjälstret för hårt, smeten sväller.
Knyt av lagom stora korvar och lägg dem sedan i frysen.

    Tillagning:
Ta ut korven dagen innan den ska ätas och tina den i kylen.
Koka upp i vatten som precis täcker korven, (Knorr Lagerblad och Nejlikor i vattnet). Korven är klar efter ca 10 minuter. Stormkoka den inte utan sjud. Servera i bitar i sitt eget spad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.