Idag överraskade jag Oskar med nybakade källarfranskor till frukost och det blev väldigt uppskattat. Idag fick jag dock för mig att jag skulle baka frukostbröd och då valde jag de här källarfranskorna eftersom de går snabbt att baka och är väldigt goda
Man kan ju alltid dricka en stödkaffe innan, och knapra på en skorpa eller något medan man väntar. De här källarfranskorna behöver bara jäsa en gång, vilket gör att de kan bakas samma morgon de ska ätas ifall man är uppe tidigt och inte avlider av hunger
Smula jästen i en bunke, och värm vattnet med oljan fingervarmt. Skär ett kryss i varje bulle, och sikta över riktligt med vetemjöl för en lite lantlig look
Källarfranska. 50 gram jäst. 850 gram ekologiskt vetemjöl. ½ dl olivolja. 20 gram salt. 5 dl kallt vatten. Väg upp alla ingredienser och kör i degblandaren i 12-15 minuter till en smidig deg
När de fortfarande är lite varma med smör och ost tycker jag är gudomligt gott. Dessa frallor fungerar dock med vilket pålägg som helst, men låt dem svalna helt i så fall
Jag tror mig ju alltid att ha hittat det bästa receptet på bullar eller bröd haha. Då jag bara älskar nybakat så är jag ju inte speciellt kräsen om man säger så
De här källarfranskorna åt vi till lax och kräftsoppan och det blev en supergod lunch och jag som älskar soppa tycker att ett nybakat bröd till nästan är ett krav
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.