Ta upp köttet och torka av det. I med vatten, soya, socker, balsamvinäger, vin och kött. 500g rimmad fläsksida, skivad i centimetertjocka skivor. 11 röd chili, urkärnad och skivad på längden. 1RapsoljaLägg köttet och 1 liter vatten i en kastrull. Koka upp och puttra i 2 minuter. Stek ingefära, vitlök, salladslök och chili i rapsolja i 1 minut
Lägg fläsksidan med svålen neråt på en djup ugnsplåt och gnid in den med salt och malen ingefära. Vänd upp sidan med svålen upp och dela den i lagom portionsbitar
Lägg rosmarin och lagerblad i botten och placera fläsksidan samt biten av pumpa ovanpå. Självklart har det med den varma oranga färgen att göra men kanske är det framförallt sötman som ger en rund och glad smak i kombination med andra grönsaker och med kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.