100 g
surdegsgrund (jag blandade råg- vete- och grahamssurdegsgrund)
150 g
vetemjöl
50 g
fint rågmjöl
200 g
vatten
450 g
vatten
450 g
ekologiskt vetemjöl special
220 g
dinkelmjöl fullkorn
80 g
svensk rågsikt
25 g
havssalt
7 minuter
Sen tillsatte jag saltet och körde 5 minuter till. Jag lät degen vila i bunken en stund innan jag formade en rund och en avlång limpa som jag lade i de mjölade jäskorgarna (jag vände skarven på bröden nedåt). Sedan fick de stå i kylskåpet över natten.
31 Januari 2016. Bröd,. Glutenfritt. Glutenfritt,. Teffmjöl. Glutenfritt bröd på teffmjöl. God söndag, vacker. Men visst är det underbart att vakna upp til en dag med sol som skiner
Varje fredag har vi fredagsfika på jobbet. Vi är ca 40 personer som delar fikarum och en gång per år har man ansvar att se till att det finns något gott att äta på fredagen
Jag har helt snöat in på stora bröd. Riktigt stora runda bröd bakar jag nu. Det är fantastiskt hur ett bröd kan ändra karaktär utifrån hur man bakar ut det
Att baka surdegsbröd kräver tålamod vilket jag inte har. Men mina två senaste försök att baka surdegsbröd var så lyckade att det var helt klart värt mödan och tiden
. Fetaost har förmodligen varit den ingrediens vi har konsumerat mest den här sommaren. Jag använder den i allt, i såser, sallader, marinerad i olivolja och i bröd
Baka lite gott syrligt dinkel surdegsbröd i veckan, tog 3 dagar, men den mesta tiden är jästid. När jag bakar bröd nu för tiden försöker jag så ofta det går att använda Wästgötarnas mjöl
. Om du vill äta en riktigt god söndagsfrukost är det dags att sätta söndagsbrödet nu. Jag brukar alltid låta brödet jäsa över natten för det blir så fastligt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.