Jobben har avlöst varann med tandläkarbesök, bilar som gått sönder, fot i gips och rullstol för Max, möten till höger och vänster, utedagar och skridsko-jagande, middagar och födelsedagar och en allmänt påfrestande vecka mentalt… MEN nu börjar vi så sakta sadla om till helg
Extra stora köttbullar som badar i tomatsåsoch gräddas i ugnen med parmesan och mozzarella. Eftersom jag är en sucker för körsbärstomater, och gärna i ugn, slängde jag med några stycken i formen tillsammans medköttbullarna
Blanda färsen med kryddorna och rulla stora köttbullar eller mindre biffar. Köttbullarmed smak. Lägg köttbullarna i tomatsåsenoch koak på svag värme tills bullarna är genomkokta
Servera köttbullarna i tomatsåsen tillsammans med pasta och bondbönor. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong och låt såsen småputtra under lock medan du gör köttbullarna
Rör ihop smeten, rulla köttbullarnaoch ställ in i kylen medan du gör tomatsåsen. Köttbullarna är bl a kryddade med stötta fänkålsfrön och det ger en fantastisk smak
Lägg upp köttbullarna på faten ochtomatsås ovanpå (jag gör såhär för att det blir "kladd" i botten på stekpannan som jag tycker är äckligt, annars kan man göra tomatsåsen direkt i stekpannan) och ta fram byttorna med blomkålsmos ur ugnen när osten är lagom smält
Idag lagade jag italienska köttbullarmed spaghetti ochtomatsås till middag. Köttbullarna 400 g blandfärs1 st ägg1 st liten gul lök, finhackad2-3 klyftor vitlök, pressade1
Denna gången (har gjort något liknande innan) gjorde jag köttbullarna extra stora och kryddade dom med färsk chili, persilja och vitlök – och för att piffa till köttbullarna lite extra tryckte jag in en bit fetaost i dom också - blev riktigt krämigt och gott, så hoppa inte över fetaosten om ni gör detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.