Häll i formen och blanda med riset. Koka sedan 3 dl ris och lägg i botten på en smord ugnsform. Stek nötfärsen i 1 msk smör under tiden, salta och peppra efter smak. Stek den strimlade vitkålen i 1 msk smör på medelvärme ca 10 min, den ska bli blank och glansig. Krydda med 1 msk curry och 3 msk sirap och rör om ordentligt. Dela 1 msk curry och. 3 msk sirap och rör om ordentligt
Smaka av med salt och peppar och strö över lingon vid servering. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tillsammans med färsen så att färsen blir genomstekt
Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. tomat&medelhavsörter. Skala och hacka löken. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig och genomstekt
Njut med en god sallad. Finhacka löken och stek den mjuk i smör/rapsolja, smula i köttfärsen och bryn till färsen fått färg, krydda och rör i sweet chilisåsen och de passerade tomaterna, samt pressa i vitlöksklyftan
Istället fick den koka ihop med blomkål, och bilda mos över köttfärsröran. Perfekt mat att pula med, under tiden man tittar på JVM, killarna är så imponerande, håller alla tummarna jag har, för att de ska gå hela vägen
Vanligtvis har man vit sås smaksatt med ost i moussaka, men eftersom jag skulle göra en glutenfri variant blev det bara yoghurt med två sorters smulad och riven getost i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.