Häll över köttfärsen i formen med broccoli och häll 1-2 dl grädde över. Fördela broccolibuketten i små bitar i botten av en form, ju mindre desto bättre
Jag gjorde en god köttpajmed potatis under lock. Krydda med salt och svartpeppar. Flytta över köttet till kastrullen och koka ur stekpannan med vatten och häll det i kastrullen
Hacka ihop mjöl med smör till en gryning massa. Jag hittade ett ”nytt” recept på köttpaj, det enda nya för mig i det receptet var kvargen i pajdegen annars så är köttpajen som alla andra köttpajer jag gör
För tillfället är jag är och sambon nere i Jönköping och här tyckte vi det ett utmärkt tillfälle att göra herdpaj – något som inmundigades tillsammans med päronen och broder Henrik med familj
Redan här blev jag mycket tveksam, eftersom jag bara kommer att tänka på de finska köttpajerna. Han sa att det hade något konstigt namn men att den var en köttfärspaj med köttfärs som pajskal och i fyllningen
Det är häst i lasagnen, i de isländska köttpajerna är det inget kött över huvud taget och i chickennuggets på en viss berömd burgerkedja är det typ rosa hönssmet
Naturligtvis köttfärspaj och broccoli/ostpaj men nykomlingar i år var min pulled porkpaj med bacon / lök samt en god köttpajmed inspiration till smaksättningen av min man
Jag hade tänkt följa ett av mina recept sen förr på en god köttpaj under lock men så fanns inte alla ingredienser hemma och inte fanns de att införskaffa på boa heller så det blev ett aningen modifierat recept
Så vi beställde in en portion och delade, för den var ENORM och Andy beställde en öl & köttpaj, udda men engelsmän gillar sina matpajer (jag är inte så glad för paj av något slag)
Köttpajmed pajskal på mandelmjöl fyllt med massa andra glutenfria mjöler och ersättningar. När jag ser ekologiska riskakor, havregryn utan gluten och äpplen i flödet med hashtaggen #LCHF gör det mig faktiskt lite förbannad
Nagga bottnen med en gaffel. Smaka av med salt och svartpeppar och ta av från värmen. Lägg smör, vetemjöl, grahamsmjöl och äggulor i en matberedare och kör till en deg
Bryn löken mjuk tillsammans med svampen, lägg över det i stekgrytan. Vispa ur stekpannan med buljong och häll det över köttet, tillsätt salt, peppar, lagerblad och senap och låt det puttra på svag värme under lock ca
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.