Finns det lyxigare än nybakt bröd på morgonen. Ett otroligt enkelt recept med få ingredienser, du fixar degen på kvällen och häller upp det på morgonen och vips in i ugnen
Självklart kommer ni att få ett toppenrecept på semlor här på bloggen inom kort så att ni kan baka en egen variant till den “stora dagen” men fram tills dess tänkte jag bjuda på min egen variant på semla, men med en botten som är en riktig favorit…
Karins kalljästa bröd 2 stora bröd. . Jag använder väldigt sällan recept när jag bakar bröd och det gör det svårt att återge hur man bakar just mitt bröd
Innan jag drar igång och jobbar dagen lång tänkte jag tipsa om detta riiiiktigt goda kalljästa bröd. Godmorgon, vaknade upp till en kall och klar morgon, mys, hade gärna suttit kvar här under filten ett tag till men snart väntar jobb
Messmör i naturell form är ingen favorit och kommer troligtvis heller aldrig att blir det. Förra helgen eller om det nu var helgen innan dess gjorde jag en sås på messmör
Smula jästen i en bunke och häll på lite av mjölken. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av mjölk, vatten, socker, olja, salt, durum- och vetemjöl (spara 1 dl vetemjöl till utbakning)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.