Det här brödet är lättbakatoch väldigt saftigt, nyttigt med mycket morötter i degen är det också. I kylen stod en liter utgången filmjölk och jag hittade även några bortglömda morötter så det fick bli brödbak
GI-knäckebröd. Jag älskar bröd, både mjukt och hårt bröd. En favorit som har seglat upp, inte bara hos mig utan hos många, är det otroligt goda nyttiga och ofta glutenfria fröknäcket
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>. Har ni barn som gillar att baka eller kanske känner ni någon som nyss flyttat hemifrån och vill baka eget bröd för att spara pengar
Jättegott, saftigt ochlättbakat är det, men behöver lång tid i ugnen. Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Jag rörde ihop degen innan jobbet på morgonen och gräddade det på kvällen
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. -). Det är även mjölkfritt och fritt från vetestärkelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.