Eftersom kvällen gäst fördrog lax föll valet på det och kompletterades så med såsen och sparris. Med lite ytterligare vin samt grädde skulle man lätt kunna vispa ihop en riktigt god sås till en bit fisk
Servera medlax, hyvlad parmesan, pinjenötter och en klick sås. Pensla sparrisen försiktigt med olja och stek den runtom i grillpanna några minuter på hög värme
Toppa sedan medsparrisen. Börja med att koka äggen till de är så kokta som du önskar. Denna gång bjuder jag på en sallad gjord på kallröktlax, kokta ägg och smörstekt sparris
Lägg ut ett knippe grönsparris. Salt & peppar. Färdiggräddad och klar att dekorera med tunna skivor kallröktlax som du rullar ihop till rosor samt lite dillvippor
Och laxen var kallrökt och säkert importerad från Norge. Denna gång valde jag att göra en asiatisk och skandinavisk fusion genom att stoppa min sommarrullar medsparris och lax
Lägg därefter på ännu en lasagneplatta, täck dessa med den rökta laxen samt resten av spenaten. Slå över vatten och låt allt koka upp, tillsätt sedan vispgrädde tillsammans medgrönsaksfond
Lägg upp laxskivorna på en tallrik. jag gjorde den som förrätt till oss i familjen, men kan tänka mig att den går bra som en god lunch med ett gott bröd till
Lägg laxbitarna i en plastpåse och häll över marinaden. Servera med grillade grönsaker och aioli. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.