ca 200-250 gram kallrökt lax i skivor. ca 200-250 gram kallrökt lax i skivor. Denna förrätt, eller enklare lunch för all del, går in under kategorin enkel, snabb och sannslös god
Forma laxskivorna som rosor och lägg upp dem på ett serveringsfat. Pepparrotsgrädde. Vispa grädde och crème fraiche i en skål tills det blir tjockt och krämigt
Kallrökt lax med ägg, forellrom & sparris4 portioner4 skivor kallrökt lax4 msk forellrom8 st sparris, delade4 skivor gott vitt bröd4 st äggättika, salt, peppar, smör, citronBlanda kallt vatten med ca 10% ättika, knäck i äggen i vattnet och låt de ligga där ca 10 minuter. 4 skivor kallrökt lax
400 g Kallrökt. Pajen. Förgrädda pajskalet 10 min 170c, fyll det sedan med riven västerbottensost. Vispa ihop äggen och grädden till en stanning, kasta i en nypa salt och en nypa vitpeppar
salt & svartpeppar. Krydda med salt & peppar. Ät & njut en kväll när livsandarna behöver bli lite kittlade under hakan för att kunna spricka upp i ett leende
4 portionsbitarLaxfiléTigerräkorKallrökt skinkaBabyspenatTagliatelleSalt & Peppar100gr Smör2 st VitlöksklyftorTina och lägg laxen i saltlake 30 min innan grillningen (saltlake = 1 liter vatten och 2 msk salt)Smält smöret och pressa i vitlöksklyftornaLinda in laxen med skinkan och pensla runt om med vitlökssmöret, grilla den ca 4 min på varje sidaGrilla tigerräkorna hastigt
Blanda grädden med citronsaft och skal, vänd upp salladen i dressingen. Lägg upp laxen på knäckebröden och den marinerade salladen ovanpå, garnera eventuellt med lite rädisor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.