Fyll påmed vatten då och då om det behövs. Vispa ut mjölet i en skål med lite av vattnet. Rödbetor. Kalops är ju en riktigt klassisk köttgryta, men istället för att använda nötkött gjorde jag min kalopspå grytbitar av fläskkött
Innan servering "trådade" jag upp köttet med en gaffel. I morse satt jag igång ett långkok, som fick stå och gotta sig i ugnen på hundra grader ända tills det var dags för middag
Högrev håller på att bli något av en favorit här hemma och det beror framförallt på att man kan göra mycket med det och allra bästa (förutom priset) är att det är väldigt enkelt
Här på bloggen ”Mat med mera” hittar du en helt sockerfri, polsk sillinläggning. Ett stort fel i många olika sillrecept är att det inte står att sillen ska läggas in i ättikslag först innan den blandas med olika smaksatta såser
Häll av kokvattnet och spola av rödbetornamed kallt vatten. Känn efter med en provsticka. Skölj rödbetorna men låt skal, rotspets och blastfäste vara kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.