Kalvlever med bacon, portvinsås och chipotlekryddad potatisgratäng
receptcentralen.se
receptcentralen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • cirka 700 g kalvlever, skuren i 4 fina skivor
  • salt och nymald svartpeppar
  • 150 g rökt sidfläsk i bit eller bacon
  • Portvinssås
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 2 ½ dl kalvfond (ej koncentrat)
  • 2 ½ dl rött portvin
  • smör eller olivolja
  • salt och nymald svartpeppar
  • Chipotlekryddad potatisgratäng
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 800 g/5 medelstora fasta potatisar, tunt skivade
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk chipotle sauce & marinade eller annan chipotlesås
  • salt och nymald svartpeppar
  • smör eller olivolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.