Kanelbullar ♥
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 g kardemummakärnor (15 g = ca 3,5 tsk)
  • 50 g jäst
  • 5 dl kall mjölk (3 %)
  • 200 g socker (200 g = ca 2,25 dl)
  • 8 g salt (ca 1 tsk)
  • 200 g rumsvarmt smör i bitar
  • 1,1 kg vetemjöl (ca 18 dl)
  • smör till formen
  • ½ msk vatten att pensla med
  • florsocker att pudra över
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 120 g socker (120 g = ca 1,25 dl)
  • 20 g vaniljsocker (2 msk)
  • 12 g kanel (1 1/2 msk)
  • Vaniljkräm
  • ½ vaniljstång
  • 5 dl mjölk (3 %)
  • 50 g socker (50 g = ca 3 msk)
  • 75 g socker (75 g = ca 0,75 dl)
  • 120 g äggula (ca 6 stycken)
  • 55 g Maizena majsstärkelse (1 dl)
  • 2 dl florsocker
  • 1 ½ msk vatten
  • 2. Rör ihop äggulor och resten av sockret med majsstärkelsen i en bunke

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.