Kanelbullar med honeydrizzle och crunchig hasselnötstouch
Hur bra som helst
Hur bra som helst
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • / 0.75 dl sukrin gold / 40 g kokosolja / 0.75 dl mandelmjölk eller t.ex rismjölk / 0.75 dl kokosmjöl / 3 msk fiberhusk / 1 nypa salt / 1.5 tsk bakpulver / 1 tsk kanel / 0.75 tsk vanilj / 0.75 tsk kardemumma / ca 3 msk rumsvarm kokosolja till pensling / ca 3 msk hasselnötssmör till fyllning / valfri mängd sukrin gold till fyllning / valfri mängd honung till garnering
  • 3 ägg och en äggula med sukrinet med elvisp i en bunke, spara äggvitan till att pensla bullarna med. Vispa i ca 4-5 minuter så det blir luftigt. 2. Smält kokosolja i en kastrull och blanda ned mjölk, vanilj, kardemumma och kanel. Vispa sedan ned oljeblandningen med äggblandningen. 3. Blanda kokosmjöl, bakpulver, salt och fiberhusk i en skål och blanda ned i smeten. Vispa tills smeten börjar bli degig och lägga sig lite efter kanterna på bunken. Låt degen vila i 15-20 min 4. Fukta händerna i kallt vatten och dela degen i två delar, platta ut 2 rektangulära längder på ett bakplåtspapper. 5. Pensla rumsvarm kokosolja på längderna och lägg sedan ett lager med hasselnötssmör på. Pudra till sist på kanel och sukrin gold efter behag. Rulla ihop längderna och skär 10-12 bullar och lägg i bullformar. Pensla på den sparade äggvitan. 6. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills de fått en fin färg. 7. När dom är klara och svalnat en aning ringlar du honung och strösslar lite sukrin gold över. Redo att avnjutas!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.