/ 0.75 dl
sukrin gold / 40 g kokosolja / 0.75 dl mandelmjölk eller t.ex rismjölk / 0.75 dl kokosmjöl / 3 msk fiberhusk / 1 nypa salt / 1.5 tsk bakpulver / 1 tsk kanel / 0.75 tsk vanilj / 0.75 tsk kardemumma / ca 3 msk rumsvarm kokosolja till pensling / ca 3 msk hasselnötssmör till fyllning / valfri mängd sukrin gold till fyllning / valfri mängd honung till garnering
3 ägg
och en äggula med sukrinet med elvisp i en bunke, spara äggvitan till att pensla bullarna med. Vispa i ca 4-5 minuter så det blir luftigt. 2. Smält kokosolja i en kastrull och blanda ned mjölk, vanilj, kardemumma och kanel. Vispa sedan ned oljeblandningen med äggblandningen. 3. Blanda kokosmjöl, bakpulver, salt och fiberhusk i en skål och blanda ned i smeten. Vispa tills smeten börjar bli degig och lägga sig lite efter kanterna på bunken. Låt degen vila i 15-20 min 4. Fukta händerna i kallt vatten och dela degen i två delar, platta ut 2 rektangulära längder på ett bakplåtspapper. 5. Pensla rumsvarm kokosolja på längderna och lägg sedan ett lager med hasselnötssmör på. Pudra till sist på kanel och sukrin gold efter behag. Rulla ihop längderna och skär 10-12 bullar och lägg i bullformar. Pensla på den sparade äggvitan. 6. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills de fått en fin färg. 7. När dom är klara och svalnat en aning ringlar du honung och strösslar lite sukrin gold över. Redo att avnjutas!
Med min nya favorit mix för lite sötare bröd – Schärs Mix C så blir det väldigt fin smak. Har ju recept sedan tidigare på goda bullar, men jag tycker nog att dessa blev bäst hittills och då är de här helt fria från vetestärkelse
Nygräddade kanelbullarmed ett glas varm mjölk. Det här är helt vanliga, hederliga kanelbullar, inte glutenfria eller laktosfria - eller sockerfria för den delen heller
Har ni börjat baka kanelbullar än. Jag utgick från DENNA variant med bovete som bas, och som är nöt- och mandelfri (bortsett från kokosmjöl, som inte är en nöt)
En god och hederlig kanelbulle däremot tycker jag är supergott och när de är alldelens nybakade och fluffiga så kan man ju äta hur många som helst och häromdagen gjorde jag kanelbullarmed kardemumma i
Bullar är nåt som de flesta säkerligen har varit medoch bakat någon gång. Jag tyckte ett tag att bullar var mindre kul att baka än annat, detta var dock innan jag insåg vilka möjligheter det finns med just bullar
Enklast och snabbast gör du det med fingrarna, skippa kniven. Börja med att kärna ut dadlarna. Att baka dessa godingar är inget svårt alls bara ett litet litet uns tålamod och framförhållning
Kanelbullarmed mandelmassa och apelsin. Här i mina delar av landet, Växjö-traken är er uruselt väder idag verkligen och känslan är mest det-är-höst-och-jag-vill-krypa-upp-i-soffan-under-en-filt-med-en-varm-kopp-te
Efter att jag hade gjort den här salladen till min helstekta blomkål igår, hade jag quinoa och linser i kylen, och genom att blanda dem med lite extra ingredienser fick jag till några vegetariska biffar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.