Dela degen i två delar. Ingredienser5 dl mjölk150 g rumsvarmt smör 50 g jäst ½ tsk salt 1-1 ½ dl socker 2 tsk stötta kardemummakärnor Ca 1,3 l vetemjöl till degen 1 dl mjöl till utbaket Fyllning 150 g smör½ -1 dl socker1 msk malen kanelFyllning 2 50 g smör½ -1 dl socker1 msk vaniljsocker Pensling och garnering1 ägg pärlsocker Gör så här. 1-1 ½ dl socker. ½ -1 dl socker. ½ -1 dl socker
Dags att bulla upp. Dags att börja baka. Kanelbullensdag den 4 oktober firas i år extra lekfullt. Här får du inspiration till bullar du aldrig sett förr
PinterestTwitterFacebookGoogleE-postGillaGilla Laddar. Dela den i två delar och kavla ut. Viktig dag att ”fira” ett klassiskt fikabröd som finns i så många olika varianter
Så var det visst dags för kanelbullensdag igen. 1-2 msk kanel. 1-2 msk kanel. Om man som jag varken hinner eller orkar baka bullar kan man ju alltid ”fuska” lite med en kanelbullerulltårta
Här ger vi recept på broccoli serverad med två olika såser - en kall och en varm. Koka broccolin knappt mjuk och varva den sedan med kött- eller fiskfärs i en form
Men formarna jag använde var verkligen inte bra, köpte fina men billiga formar i nya butiken vid S-market, men bullarna gick ju knappt att få loss från formarna
Dela degen på två. I morgon är det kanelbullensdag. Vi ska på ettårskalas hos Olivers kompis Emma på eftermiddagen och då kanske det bjuds på kanelbullar
De här kanelbullarna är både ägg- och mjölkfria, och istället för ägg som pensling använder jag mig av en blandning av sirap och vatten, på så sätt fastnar pärlsockret bra och bullen blir även riktigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.