Kanske detta lockar till nyår
Växelhäxans Bak & Matblogg
Växelhäxans Bak & Matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg älgstek
  • 20 st enbär krossade
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • Svamp
  • 30 g torkade kantareller
  • eller
  • 200 g färsk svamp
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 msk smör
  • 1 krm salt
  • Sås
  • 1,5 msk maizena majsstärkelse
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 50 g messmör
  • 3 msk viltfond
  • 1,5 tsk soja kinesisk
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk konjak
  • ca
  • 15 minuter Häll av vattnet. Smält smöret och pressa ned vitlöken. Fräs
  • 2-3 minuter Salta. Finhacka hälften till
  • 1 msk olja. Stek i mitten av ugnen till köttet har en inner temp på
  • 60 grader om du vill ha det blodigt annars så ta ut det på ca 68
  • 40-50 minuter tar detta.. Ta ut
  • 15 minuter innan du skär upp den. Skär upp
  • 800 g mandelpotatis
  • 1 tsk salt
  • 250 g Riven
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 st smördegsplattor
  • 1 ägg till pensling
  • 250 grader
  • 15-17 minuter till
  • 1 rulle smördeg
  • Persilja (om du inte har det så krydda med persillade istället)
  • 225 grader i ca
  • 10-15 minuter tills smördegen fått färg
  • 5-6 port
  • 700 gr fläskfile
  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • smör eller margarin till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 2 dl torkade kantareller (eller 6-7 st färska svampar)
  • 1 ½ msk kalvfond
  • 1 skvätt soya
  • 1 dl vatten
  • 3 dl creme fraiche
  • 2,5 dl grädde
  • 150 g gorgonzola
  • riven v-b ost( jag hade gouda ost)
  • 4 port
  • 600 gr fläskfilesmör till stekningsalt och peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.