Häll i vinet och låt koka ner till hälften. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Tar man soppan som förrätt och serverar i mindre skålar, räcker soppan till det dubbla, dvs 8 portioner
Annica, det är kanske bara du av mina gäster som läser detta… Spela förvånad. Och förresten, håll tyst om detta recept, jag vill ju inte avslöja för mycket av menyn för gästerna
Jag hade kanske lite väl många järn i elden som man brukar säga. Så jag tänkte att en enkel meny vore ju praktiskt detta år… dessvärre är jag inte så himla bra på ”enkelt”, så det blev inte helt som jag ville men jag är supernöjd iallafall
Det måste ju inte vara oxfilé tillnyår. En rödvinssås är gott till och den kan du också förbereda och sedan värma upp innan du blankar av den med en smörklick
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration tillnyårsmaten
Har ni inte bestämt vad ni ska äta till varmrätt på nyårs, kommer här några tips. Dessa går att äta antingen som huvudrätt eller som tillbehörtill t ex kött
Servera den kanske med ett litet fruktspett till för att få en kontrast till allt det söta. Efterrätter är efterrätter och de som jag gillar innehåller alltid några kolhydrater och kalorier, kanske någon enstaka protein också
Det räcker till frukost för oss tre, eller varför inte mellis. Perfekt då man kommer hem från förskola och skola att tillsammans svänga ihop lite scones och mysa lite medan det blåser och håller på utanför
Mycket snö, riktigt kallt, underbart sällskap, mycket god mat och många klappar till lilltjejen. Den är superenkel att göra och passar lika bra på nyår som på jul
Att inte använda sig av detta ankfettet hade i mitt tycke varit rena helgerånet. Vår värdinna, min vän M, hade tillagat rätten tidigare, men med något annorlunda sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.