Den här gången har jag gjort en köttgryta med fläskgrytbitar, morot, lingonochpersilja. Jag gör det gärna så snart jag får tid, och experimenterar gärna med olika smaker, olika typer av kött och roliga tillbehör
Gräddsås medkantareller. Putsa och hacka kantarellernaoch stek dem i samma stekpanna som biffarna. Servera älgbiffarna med potatismos, rårörda lingonoch toppa med hackad persilja
Ikväll blev de köttgryta (skogspanna) medkantarelleroch rårörda lingon. Dela svampen i lagom stora munsbitar, Hetta upp ett par msk smör i pannan fräs sedan kantarellerna så att vätskan försvinner
4 Renskav 500 g renskav smör till stekning salt malen svartpeppar Kantareller 300 g kantareller 1 gul lök 2 msk smör salt malen svartpeppar Potatisrösti 8 mjöliga potatisar salt malen svartpeppar smör till stekning Rårörda lingon 4 dl lingon 1/2 dl strösocker Till garnering shisokrasse (japansk krasse) eller vanlig krasse (t ex vattenkrasse, smörgåskrasse eller solrosskott) daikon (japansk rättika) eller vanlig rättika timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Viltskaven serveras med kokt potatis, rårörda lingonoch gärna en morotssallad. Låt fräsa i någon minut innan crème fraîchen, kalvfonden, grädden och vattnet får gå med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.