Mixa mjöl, smöret i bitar i en matberedare med kni-ven monterad till en smulig massa. Fräs svamp och purjolök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in
Idag bjuder jag på en riktigt god kantarellpaj toppad med smakrik Västerbottenost. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och strö över lite riven Västerbottenost
Hittade detta receptet när jag var på Wennergrens center och åt lunch med några klasskompisar. Låt svalna och blanda sedan ner finhackad persilja och finriven Västerbottenost
I ett frasigt och lite grövre pajskal med potatis och rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjan med en krämig äggstanning med crème fraiche och västerbottenost
Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in, krydda med salt, peppar och timjan. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 22 cm, nagga botten. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 minuter innan du serverar med sallad
En riktigt läcker kantarellpaj av alla härliga trattisar jag fått. Jag tog också upp ett litet paket rökt skinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
Nagga pajbotten med en gaffel. Fräs i smör tillsammans med lökhacket tills vätskan kokat in. Kavla eller tryck ut degen i en osmord pajform, gärna med löstagbar kant, som mäter 24-26 cm i diameter
Just nu går det att hitta en hel del kantareller i skogarna och tänkte därför att det ju inte kunde passa lämpligare än att dela med mig av mitt recept på vegetarisk kantarellpaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.