I en tjockbottnad kastrull häller man i ca ½ dl olivolja, fräs löken, den får inte ta färg, lägg i riset rör hela tiden till riset blir genomskinlig och har sugit upp oljan, häll på vinet fortsätt röra tills vinet nästan har försvunnit
Vi hade också ris över från middagen med Flygande [. Idag tog jag reda på goda köttrester som blev över från middagen i lördags då jag och Mattias åt entrecôte medans barnen fick fläskkarré
1 Lös jästen i degvätskan och blanda alla ingredienser förutom russinen, långsamt i 3 minuter, öka hastigheten och blanda i 10 minuter. 2 Ta upp och känn om degen är elastisk, går den sönder blandar du degen en stund till. 3 Häll ner russinenoch blanda långsamt i 30 sekunder. 4 Tag ut degen på lätt mjölat bänk, knåda den rund och låt den vila i 20 minuter övertäckt med plats eller bakduk. 5 Dela degen i ca 30 bitar och forma dem runda och pensla varje bulle med vatten och tryck ner i pärlsocker (det gör inget om bullen blir platt) sätt bullarna på plåt med bakplåtspapper. 6 Ställ bullarna att jäsa i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 60-90 minuter. 7 Ta ut bullarna i rumstemperatur och sätt ugnen på 225 °C. Ingredienser 50 g (1 pkt) KronJäst för söta Degar, färsk 500 g (5 dl) mjölk, ljummen 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special 200 g smör, rumstempererat 180 g (2 dl) strösocker 9 g (1,5 tsk) salt 10 g (1 msk) kardemumma, grovmalen 300 g (5 dl) russin Topping pärlsocker Pensling vatten
Posts related to Kokosrismed lök och stekta russin - Ris kokat i kokosmjölk Morotssallad som i Gujarat - Gajar ka saladIndiskt rismed frukt och mandel - Kashmiri pulaoBiryani - Indiskt rismed saffran och CashewnötterPaneer korma - Indisk ost i enkel kormasås medkardemumma, russinoch cashewnötterDela
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.