Hetta upp wokpannan och när smöret doftar "kola" är det dags att bryna den strimlade biffen snabbt, när biffen har brynts någon minuter lägger du på den gula löken utan att du rört köttet, sänk värmen och efter ytterligare en minut så kan du nu röra om och blanda köttet med löken
Så extra glad eftersom den innehåller väldigt mycket grönsaker och nyttigheter. Här kommer hemligheten hur du får till woken så att den smakar sådär direkt hämtad från thaistället
Vi åt på Villa Vik Restaurang, vilket sägs ska ha Växjös bästa julbord faktiskt av många. Vad sägs om en japansk wok smaksatt med en hemmagjord teriyakisås
Här ser ni vad som hamnade i min wok men här funkar det med alla grönsaker utom tomater tycker jag. Idag var middagsplanen att steka saltsillfileér och göra löksås men då såg jag att det var en tävling på Instagram om en Asiatisk kokbok av Jennie Walldén som jag gärna vill ha så då fick sillen vänta
Strimla biffen och woka den i het wokpanna med oljan. Koka nudlarna enl anvisning på paketet. Ta upp biffen och woka grönsakerna + bambuskotten tills de är klara
Man kan även ha frysta wokgrönsaker i som man också steker upp, men jag har problem att hitta en blandning som inte innehåller baljväxter eller vattenkastanjer
Idag då tänkte jag dela med mig av receptet på den goda thailänska woken och finns det sedan intresse så kan jag såklartdela recepten på dem övriga rätterna framöver
Skär köttet i smala strimlor och skiva svampen. Smula ner buljongtärningarna och låt fräsa med. Vänd ner köttet, spenaten och de färdigkokta äggnudlarna
Häll över woksåsen och blanda. Jag brukar testa en massa olika sorters recept på korv eftersom jag vet att det uppskattas på bloggen bland barnfamiljer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.