4 1 dl ströbröd 1 1/2 dl mjölk 8 potatisar 500 g blandfärs 1 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 gula lökar 2 msk smör eller margarin 3 dl grönsaksbuljong 1 msk kinesisk soja 4 tomater 150 g riven gratängost Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Men det funkar så klart med riven ost eller varför inte mozzarella i skivor. Krydda köttfärsen med salt, nymalen svartpeppar, vitlökspulveroch torkad oregano
Här tillagas en jättebiff i ugnen med buljong ochlök, täckt av tomater ochost. Löken som puttrar bredvid blir supergod att äta med biffen tillsammans med täcket av ostgratinerade tomater
Kanske inte en mix som känns direkt klockren till att börja med men den funkar verkligen. Jag fortsätter med fokus på goda tillbehör som passar till kött, fågel, fisk och vegetariskt protein
Ringla olivolja över alltihop och smaksätt med salt och peppar. Rulla ut smördegen i en långpanna alternativt lägg plattorna på en plåt med bakplåtspapper
Vi åt detta med nygräddade ost- och skinksnurror från frysen. Så här i semestertider när vi har gott om tid på oss att äta frukost brukar jag göra lite mer med äggen än att bara steka, koka eller göra röra
Servera med crème fraiche, röd lökochost. Häll grovsalt i en ugnsfast form, tryck ner potatisarna i saltet och picka hål i dem ett par gånger med en kniv
Strö osten överst. Börja med att steka löken. Skär fisken i bitar och lägg den på löken. Blanda ihop grädde, kryddor och senap och häll det över fisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.