Jag och min sambo David åkte till Gävle redan i fredags för att åka till Proteinbutiken för att hämta lite bars och drickor som de var snälla nog att sponsra oss med
Formerna blev lite halloween inspirerade med spöken, pumpor och Star Wars figurer. Smält smör och blanda med mjölk2. Lägg havren i en bunke och blanda med smör och mjölk3. Kavla till ca 1/2-1 cm tjockt och stansa ut med former (eller nagga och skär i fyrkanter)5
50 g kokosolja utan smak (om man inte vill ha kokossmak vill säga). Alltså hörni dessa kolakakor. Som jag sagt förrut är jag inte alls mycket för choklad, men kola kan jag tycka är riktigt gott
Då behåller maten den där goda, fräscha kokossmaken. Den här färggranna och smakrika soppan med asiatiska undertoner har på kort tid blivit en favorit här hemma
Kallpressad kokosolja passar också bra och då får man också en god kokossmak. Igår hämtade jag ut den senaste Smakboxen med namnet "Nya Vanor" och den var fullproppad med en massa roliga och spännande produkter som ger inspiration för en hälsosammare livsstil
Jag köper ju alltid mina kosttillskott från Proteinbutiken i och med att jag älskar deras pulver (och även de andra produkterna de har) men om ni vill jämföra priser på kosttillskott (man kan dock inte bara gå på pris, utan smak och kvalitet är viktigt, i alla fall för mig) så kan det vara kul att kika på den sidan
Gjorde lite kokosglass häromdagen, blev inte helt nöjd med den då den blev lite gryning, detta berodde säkerligen på den stora mängden kokos som ingick, men glassen blev god och jag kommer att testa ett annat recept på kokosglass med mindre kokos nästa gång, funderar på om jag kanske skulle ta och beställa lite kokosessens och blanda i, det borde bli gott
Fårosten tog effektivt bort smaken av kokos, något jag uppskattade mycket, då jag blivit rätt trött på kokossmak efter några år med lite för mycket kokosolja i min mat
Sila av den torkade frukten, pressa ut vattnet med hjälp av en sked. Ingredienser2,5 dl naturella nötter (jag väljer 50/50 cashew/mandel)100 gram torkade mangoskivor (blötlagda i ca 20 min) 10 osvavlade aprikoser, urkärnade (blötlagda i ca 20 min) Rivet skal från 1⁄2 ekologisk citron + 1 msk citronjuice 1,5 dl kokosflingor (jag rostar flingorna på låg temperatur i ugnen för att få fram mer kokossmak, lägg undan 0,5 dl kokosflingor på ett fat, som sedan ska användas som strössel)Eventuellt 1 msk honung eller agavesirap (för sötare resultat) Gör så härMixa nötterna till ett grovt kross i en matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.