Kinamat tycker jag alltid är gott gör det allt för sällan hemma imitt kök men i lördags slog vi på stort och gjorde denna kinesiska rätt som är försvenskad så vi ska kunna äta utan att det blir allt för stark men det var hett ändå
Hao you gai lan - KinesiskBroccoli med ostronsås. Det här är en typiskkantonesiskt sätt att anrätta KinesiskBroccoli (som är en väldigt populär grönsak i Guangdong)
Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonernaimindrebitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Har intevarit så mycket kreativmatlagning hemma hos mig på ett tag men jag hittade ett recept på vegetariskabiffar för ett tag sedan som jag velat prova fast lite egen variant
Tillsätt de övrigaingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp ilite olja innan den tillsättsi såsen
Tillsätt kalvfond, ostronsås, soya och D’Elidas. Biffi stark sås blev söndagsmiddag här hemma. En gryta som jag gör ganska ofta, den är bara då vansinnigt god
Tillsätt sedan löken, bambuskott, köttbuljong, hoisinsås, ostronsås, vatten och kinesisk soja. Här ska ni få något riktigt gott - nämligen denna underbara kinesiska rätt biff med bambuskott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.