Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Fräs de rivna morötterna i olivolja i en stor kastrull. Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
De två sorterna kött var dovhjortsstek och rostbiff som båda putsades och fick bli rumsvarma innan de saltades och pepprades och bryntes runt om i smör och olja på ett hett stekjärn
Jag älskar krämigheten och tröttnar aldrig på dom oändliga möjligheterna att variera den. Som denna underbara morots- och kokoscheesecake som jag bakade till påsk, men som passar lika bra vilken dag som helst på året
Skala och riv morötterna. Sedan hatade jag även när de rev morötterna så här fint, det blev ju som bara en enda sörja, väldigt saftigt men jag ville ha större bitar
Skala morötternaoch skär dem i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs grönsakerna + vitlök i en kastrull tillsammans med curry, ingefära och chilli
Söta morötter möter sesamfrön och spiskummin och i ugnen uppstår kärlek. Vi äter dem ofta, gärna, dels därför att smakrena är finfina men också för att de går fort att laga när magen kurrar, jag har tappat bort tiden i min skrivbubbla och något behöver lagas - snabbt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.