Lagom till första advent bakade jag och Amanda den här goda kladdkakan, som varit med mig länge. Gröp ur en halv vaniljstång och lägg i en av bunkarna med äggblandning
Blanda vetemjöl, kakao, socker och bakpulver i en bunke. Blanda ner äggvitorna med det andra. Låt blandningen kallna men inte i kyl, då blir den för hård
Fläskfilé blackandwhite för moi. Inte är vi så svårövertalade inte, trots kylen full med rester från fredagsfesten tackade vi inte nej när vi fick frågan om att äta mat på stan
Hacka chokladen i grova bitar eller bryt den för hand. Skär upp och servera kladdkakan som den är eller med tillbehör som vaniljglass eller vispad grädde
det har varit ett lärorik och givande år, jag har lärt mig mycket och kommer att fortsätta göra. Helt otroligt, ett år har redan gått sedan jag bakade min första tårta
En klassisk maträtt som vi hade den här veckan var filé mignong blackandwhite. Den här veckan har mina elever i årskurs tre haft hand om det varma köket och lagat mat till restaurang Stjärnklart på Almåsgymnasiet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.