Inlägget Kladdkakamedsaltamandlar dök först upp på Hannas Bageri. Missade ju att ge er ett fredastips förra veckan så jag får kompensera de med att tipsa er om ett dubbelt så gott recept nu då istället En fantastiskt god kladdkaka där sött möter salt
Det har en tuff vecka med mycket plugg och jobb så denna fredagen känns extra efterlängtad. Även om helgen inte är riktigt helg på samma sätt för oss så älskar jag våra fredagstraditioner med en fika tillsammans på stan när vi är klara för dagen för att sedan åka iväg och handla lite gott till kvällen och sen bara ha mysig kväll tillsammans
Så ni som inte äter kolhydrater eller socker får blunda nu Jag gjorde ist en kladdkakamedMarabou japp i och så gjorde jag jappfluff som jag spritsade uppe på
Ringla kolakrämen över kladdkakan och strö över mandlar och chokladflis. Kladdkakan har jag gjort extra god genom att bryna smöret och tillsätta salt och vaniljsocker
Personligen köper jag oftast ekologiska nötter som blivit allt vanligare bland nötutbudet i våra vanligaste livsmedelsbutiker, vilket gör att man kan slippa att få i sig alla onödiga bekämpningsmedel
Jag är ju en stor sucker för rock polly och marabou black så för några veckor sedan slängde jag ihop en kladdis med laktrissmak, det måste testas för alla laktrisälskare där ute
Nötter hör Julen till och de här är första gången ja gör saltamandlar,brukar alltid göra söta julgodis med nötter men man blir förvånad hur lätt och hur gott det är verkligen
Använd dig av en form med avtagbar kant. Du behöver. 200 gram mandel 4 ägg 1,5 dl socker 2 msk potatismjöl 4 dl frusna hallon 1 msk potatismjöl till hallonen Gör så här
Och givetvis går det ju att byta ut eller kompletera mandlarnamed exempelvis cashewnötter. Som jag nämnde i et tidigare inlägg är saltamandlar bland mina favorit snacks
Häll på kakan och toppa med garneringen. Servera med grädde eller glass. Kladdkakamed krämigt täcke och flagad mandel, 20 bitar. Klä en långpanna med bakplåtspapper ca 25x30 cm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.