I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Smält chokladen tillsammans med oljan försiktigt (exempelvis i mikron)
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Blanda med sötning och fördela på bottnen. Lagom till helgen (och ja, nu är den tyvärr typ över) svängde jag ihop lite härliga, supergoda och hälsosamma snickers
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Så många seminarier och presentationer där jag bara suttit och wait to talk, helt fokuserad på vad jag ska säga, min prestation och totalt missat poängen med att sitta runt ett bord och lära av alla smarta (och mindre smarta) människor runt om mig
Förra veckan var det vår tur att sälja fika på skridskoskolan i ishallen och jag hade bland annat med mig den här kladdkakan som ett alternativ för de som är gluten- eller laktosintolleranta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.