Väl hemma efter arbetsdagens slut så ville dottern baka kladdkaka. Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage
Kladdkaka. Denna kaka är verkligen himmelskt god, riktigt härligt kladdig alltigenom, med krämig chokladglasyr och pistagenötterna som både ger sälta och ett härligt krisp
Denna chokladdröm är super god, krämig och kan ätas med gott samvete. Om jag säger att den här kladdkakan är fri från tillsatt socker och gluten - tror du på mig då
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Det regnar som vanligt denna sommaren sp för att inte vaea helt sysslolös bakade jag en snabb kladdkaka aka LCHF
Hacka jordnötterna med en vass kniv. Vispa grädden och servera med den. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet. Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C
Tag bort kastrullen från spisen och värmen när drygt hälften av smöret smält och rör med en sked tills resten av smöret smält som då smälter av redan befintlig värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.