Det här receptet på glutenfrikladdkaka måste jag bara dela med mig av. Själva kakan är både glutenfrioch mjölkfri, och som tillbehör väljer du förstås något helt mjölkfritt grädd- eller glassalternativ om du måste eller väljer att undvika alla mjölkprodukter
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, glutenoch laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
och eller varför inte att bjuda kollegorna på något gott till mötet. Jag har även puttat in chiafrön som är så rika på god energi som bland annat protein och kolhydrater
Helt klart inte kladdkaka original, men ett bra substitut. Och till min förvåning det blev faktiskt helt okej, lite annorlunda konsistens som jag förmodar beror på kesellan men ändå gott
Rödbeta passar så otroligt bra ihop med choklad, så jag var tvungen att prova kombinera det i den här glutenoch mjölkfria kladdkakan med en röd kaffetopping
Kladdkaka med rom och mandel. Vispa ägg, florsocker, kakao, salt och rom i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tag av från plattan, tillsätt chokladen och honung och rör tills allt smält
Denna kladdkaka blir inte så söt som vanligt men smakar desto mer choklad. 1 tsk vanilj (urskrapad från stång ej vaniljsocker). Blanda allt väl, häll upp i smord form och ställ in i nedre delen av ugnen på 200grader i ca 10 min. 1 tsk vanilj (urskrapad från stång ej vaniljsocker)
Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader
Jag har börjat göra mängder av Nicecream - en nyttigare variant av glass som är fri från sådant som kroppen inte behöver - mjölkfri, glutenfriochsockerfri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.