Perfekt till kålpudding, renskav och en hel massa annat. Till den Aujulay-inspirerade renskavsgrytan häromsistens gjordes en lingonchutney som egentligen blir mer sylt än chutney
Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Myntan smälter in bra med övriga ingredienser. En söt och riktigt smaskig sylt. Annars är det bara att koka på spisen på låg värme i kanske en kvart och hälla i väl rengjorda burkar
Av bären jag köpte där gjorde jag en syltmed chili och mynta. Eller marmelad med chili och mynta. socker med pektin, blir det inte så stor skillnad eftesom sylten blir ganska tjock
För att få extra fina kanter på glasstårtan kan du fodra tårtformen med konditorplastband eller klippa ut remsor av overhead-ark och fästa runt kantens insida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.