Jag erbjöd mig att köpa med lite fika vilket fru A tyckte var en bra idé. Väl hemma så började jag tänka att det är lättare att svänga ihop en paj med det jag har hemma än att ta bilen till Ica och halta in i affären
En av deras, och min mans, favoriter var kycklingspett med sataysås (jordnötssås). Efter att ha läst flera intressanta recept på grytor med jordnötssås, så blev jag lite sugen på att testa om det kanske vore möjligt att byta ut jordnötssmöret mot tahina (en smet gjord på malda sesamfrön)
Blanda alla ingredienser och häll över kokande vatten. Låt svälla 15 minuter. Häll upp på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper över och tryck/ kavla ut tunt och jämt
Ta ut och häll ut kikärterna på dubbelvikt hushållspapper så oljan sug upp lite grann. Jag är medveten om att det är en hel del inlägg om kikärtor här på bloggen nu förtiden men det är verkligen en favorit hos mig
1 dl tomatsås med basilikasmak. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper på och grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills de har blivit gyllene och smördegen ser färdig ut. 1 dl tomatsås med basilikasmak
Pensla med uppvispat ägg och dekorera med pärlsocker. Lägg rullarna på bakplåten med ett bakplåtspapper på och gaffla rullarna så att de blir jämntjocka (ca 0
Mandelmusslorna är härligt knapriga, serveras med sylt och grädde och är svåra att bara ta en av. Pensla mandelmusselformar med smält smör, tryck ut lite deg överallt i formen
Förvara i en burk med lock. Bred ut smeten tunt på en plåt med bakplåtspapper, ca 30×40 cm. Egentligen borde man inte baka sånt här – det är alldeles för gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.