Årets första äppelpaj från våra egna äpplen är här. Det är hösten som gör debut när äppelträdens frukt blir rödare och det närmar sig skörd och framförallt skördefest
I torsdags så tittade solen fram och det var minsann länge sedan. Nåväl det blev tröstätning och idag åkte en stor bit till ner i magen för eftermiddagen spenderas vid fotbollskanten i regn naturligtvis
Gör pajdegen i god tid och platta ut i vanlig pajform. Skålla ochskala mandeln. Skaka pannan så att nötterna rullar runt och passa så attde inte bränns
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun ochknäckig. (Originalreceptet innehöll även ½ tsk bakpulver och 2 msk mjölk, men jag glömde bort de två sista ingredienserna och resultatet blev kanon, så jag kommer att utesluta dem även i fortsättningen
1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena
Det här är en variant på vår knäckigaäppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Blanda vetemjöl, socker och havregryn i en bunke. Om du vill ha den lite extra knäckig så ringla över lite sirap ovanpå precis innan du sätter in den i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.