Kockduellen - 5 rätters
Gourmet light
Gourmet light
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Creme ninon med ostflarn
  • 4 små portioner
  • 1 scharlottenlök 2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning 1 cl torr sherry
  • Pressad citron
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl champagne eller torrt mousserande vin
  • Ostchips
  • 150 g riven brännvinsost 17%
  • Pocherat ägg på kräm av rotselleri och fänkål, picklad gurka, löjrom, hummer och brynt smör
  • 4 portioner
  • Fänkål- och Rotsellerikräm
  • 1 liten gul lök
  • 1 fänkål 1/4 rotselleri 1 dl vitt vin
  • 3 msk creme fraiche
  • 25 g smör,
  • Salt & peppar
  •  
  • Pressgurka
  • 1 Gurka 2 msk salt
  • 1/2 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk vitvinsvinäger
  •  
  • Pocherat ägg
  • 4 ägg 1/2 dl ättika
  • salt
  • Hummer, löjrom och brynt smör
  • 1 hummer 50 g löjrom
  • 50 g smör
  • Rabarbergranité
  • 4 små port
  • 300 g rabarberstjälkar
  • 5 dl vatten
  • 1½ dl socker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 nypa bourbon vanilla pulver / 1 tsk vaniljsocker
  • Rådjursfilé med friterad selleri, brysselkål, portvin & lingonsås, potatispuré och hemmagjord gelé
  • 4 portioner
  • 600 g rådjursfilé
  • Kantareller
  • Friterad selleri
  • 100 g rotselleri
  • Potatispuré
  • 500 gram potatis
  • 1-1 1/4 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 dl brännvinsost 17%
  • Salt & peppar
  • Sås
  • 2 schalottenlökar 1,5 dl portvin
  • 2,5 dl rött vin (företrädesvis samma som ni kommer att dricka till maten)
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1 msk viltfond
  • 1/4 kruka timjan
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Smör
  •  
  • Browniebotten
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk sirap, ljus
  • 1 st ägg
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl daimkulor, (eller 1 hackad dubbeldaim)
  •  
  • Kardemummabavaroise
  • 3 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 1 tsk kardemummakärnor stötta
  • 1 st citron, rivet skal
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 3 st äggulor
  • 2 tsk citron, pressad
  • 2,5 dl vispgrädde
  •  
  • Vaniljrabarber
  • 300 g rabarber
  • 1 st vaniljstång
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  •  
  • Chokladganache
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 50 g choklad, mörk
  • Karamelliserade kärnor, nötter
  • 1/2 dl Strösocker
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 2 msk hasselnötter
  • Vit chokladtryffel med vanilj & citron
  • 25 st
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 0,5 st vaniljstång
  • 200 g vit choklad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.