Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar
4 ca 2 1/2 kg rimmat fläskläggmed ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar
Kokt rimmad fläsklägg är det perfekta tillbehöret till rotmos. Serveras till rotmos, potatismos eller vinkokt vitkål (surkål på Sandbergs vis och recept kommer senare)
4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Avsluta med grädden och smaka av med salt och peppar, när du är nöjd så blanda i den kokta vitkålen. Fortfarande är vitkålen fin vi hittade att krispigt fint ekologiskt huvud på affären och i köttdisken låg en benfri fläsklägg och väntade på oss
Kokt rimmad fläskläggmed potatis i krämig senapssåsKlassiska smaker med fläsk och senap. stick en gaffel i köttet och när den släpper lätt är det färdigkokt
Servera medkokt potatis och grönsaker. Har precis kommit hem efter ett härligt vattengympapass och njutit av en god middagssoppa med nybakat surdegsbröd till, det ni
I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.