Helst så vill man äta dem utan att tillreda för mycket men koktarödbetormed en god dijonsenapsvinegrette och mild nyskördad Bjärelök är fantastiskt gott
En enkel smaksättning på rödbetorna är med citron, vitpeppar och krondill ät dem sedan med lite smöroch du har en fräsch förrätt eller ett gott tillbehör till en stekt fiskfilé
Stek medrödbetorna i lite av smöret i en stekpanna tills det blir varmt. Dela rödbetorna i klyftor. Strö över hackad persilja och servera med en citronklyfta
Matjessill med brynt smör, rödbetor, kapris och riven pepparrot. Halvera potatisen och lägg upp på ett stort fat varvat med matjessill och riven pepparrot
Tillsätt den till det smälta smöretoch låt stå och puttra på medelvärme tills smöretoch pepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då och då och passa noga så att det inte bränns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.