Det visade sig vara det absolut enklaste sättet attgöra surdegsbröd som jag har provat. Du gör bara smeten till brödet och låter den jäsa av sig själv – utan tillsatt surdegskultur
Perfekt och lyxigt om du vill göra en egen ostbricka. Om osten känns och smakar för strävt tillsätt lite färsk vispgrädde som rundar av smaken, börja med ett par matskedar, men se upp så att osten inte blir för utspädd
Väntar man på något gott kan man aldrig vänta för länge. Ibland satt jag och min lika bakintresserade fader tillsammans och spånade på en ingrediens eller teknik som kunde vara avgörande för just den där "chewiness-konsistensen" som vi var ute efter
Dessutom tog jag också i lite bakpulver, något som saknas i Theas recept. Jag berättade ju igår att jag tänkte ge mig på att förvandla en del av recepten i "Julens Söta Saker" till glutenfria alternativ
Man kan göra så mycket gott av säsongen alla bär och frukter. Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina frukter och bär kan du antingen använda sökfunktionen "Leta i bloggen" i listen till höger eller gå in under etiketten sylta och saft här i listen till vänster
Eller ja, delar av den, för jag åt ju inte upp hela själv så klart. Hacka chokladen fint. Konstenattgöra en riktig kladdkaka ligger i att ta ut den ur ugnen vid rätt tillfälle
Eftersom jag inte hade något recept utan gjorde allt efter eget påhitt så är receptet sådär lite på en höft, men hörrni gör det här och njut av rätten till en iskall bira eller ett glas porlande bubbel
Det kan vara lite klurigt att få till frostingen så att man får med alla färger i den när man spritsar, men jag har ett litet knep som jag tänkte dela med mig av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.