1 msk
vetemjöl och låt fräsa med. Späd med 5 dl vatten och 2 dl vitt vin. Rör hela tiden så att mjölet inte klimpar sig. Tillsätt fiskbuljongkoncentrat för 1 liter Skär en purjo i skivor, finhacka 2 vitlöksklyftor och vänd ner. Slutligen 2 lagerblad, färsk timjan, 1 burk kvisttomater och 1 burk saffran/tomat creme fraiche. Låt koka ca 20 minuter och smaka av med salt, svartpeppar, lite socker eventuellt och buljong. Sist rikligt med finhackad dill. Servera med
1 pkt
djupfryst dill, 2 vitlöksklyftor, en näve pinjenötter och lika mycket parmesan körs ihop. Tillsätt olivoljan under ständig omrörning tills konsistensen känns bra. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
2-3 musslor
i sopptallriken, häll över soppan och ringla till sist peston över. Voila!
2 eller
högst tre beroende på formens storlek, strör du över kakao blandat med riven mörk choklad. Överst ska det vara kräm med riven choklad/kakao. Alltså doppade kex, kram, choklad, doppade kex, kräm….Jag brukar använda en fyrkantig form som är lagom stor för två lager. Dekorera med några physallisfrukter eller annan frukt i sista stund. I Italien serveras Tiramisu alltid utan dekoration. Som sagt, gott med kaffe till!
Eller, egentligen bestämde jag mig för detta redan igår, så jag satte igång att koka äppelmos klockan elva på kvällen - men ni vet ju vid detta laget, att jag är rätt hängivenmin frulle
Intepå länge jag ätit en så matinspirerande meny med många nyaidéer och smakkombinationer. Med Folkets favoriti Årets kock, Fredrik Lagberg vid rodret och med fokus på svenska smaker äter du helt utan att överdrivaosannolikt gott i den guld-gråa slottsmatsalen
Skär laxen imindrebitar och lägg på grönsaksbädden. Ta fram och tina laxen om den har varit fryst. Blanda räkor, crème fraîche, vispgrädde och dilli en skål
Anledningen att jag trivs så bra där, förutom för den grymma personalen, är att de har samma syn på mat som jag har, som de själva kokar ner till två ledord
Jag ska laga maten och i dag var första dagen påmittnya jobb - jag ska bli mattant. På Rydboskolan i Åkersberga bakas bröd varje dagJag har fått ett fantastisktfint uppdrag att tillfälligt arbeta i köket på Resarö skola under en månads tid
) Den smördegsinbakade getosten serverades på en bädd av ruccola, lufttorkade skinka, rostade pinjenötter och minanyafavoriter, lätt soltorkade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.