Konstföreningen på invigningsmiddag i nya köket!
Festkokerskan's Blog
Festkokerskan's Blog
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 personer)
  • 1 msk vetemjöl och låt fräsa med. Späd med 5 dl vatten och 2 dl vitt vin. Rör hela tiden så att mjölet inte klimpar sig. Tillsätt fiskbuljongkoncentrat för 1 liter Skär en purjo i skivor, finhacka 2 vitlöksklyftor och vänd ner. Slutligen 2 lagerblad, färsk timjan, 1 burk kvisttomater och 1 burk saffran/tomat creme fraiche. Låt koka ca 20 minuter och smaka av med salt, svartpeppar, lite socker eventuellt och buljong. Sist rikligt med finhackad dill. Servera med
  • 1 pkt djupfryst dill, 2 vitlöksklyftor, en näve pinjenötter och lika mycket parmesan körs ihop. Tillsätt olivoljan under ständig omrörning tills konsistensen känns bra. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  • 2-3 musslor i sopptallriken, häll över soppan och ringla till sist peston över. Voila!
  • 2 eller högst tre beroende på formens storlek, strör du över kakao blandat med riven mörk choklad. Överst ska det vara kräm med riven choklad/kakao. Alltså doppade kex, kram, choklad, doppade kex, kräm….Jag brukar använda en fyrkantig form som är lagom stor för två lager. Dekorera med några physallisfrukter eller annan frukt i sista stund. I Italien serveras Tiramisu alltid utan dekoration. Som sagt, gott med kaffe till!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.