Strimla falukorven i halvcentimetertjocka stavar. Efter ytterligare ett uppkok är Stroganoffen klar. Minimum koktid nu är 10 minuter - men låt gärna tomatsåsen koka en timme, det blir betydligt godare då. När du väntat så länge du orkar häller du i de torkade örterna samt korvstavarna och låter dessa koka i ytterligare 15 minuter. 600 g falukorv
Tillsätt grädde, ketchup, krossade tomater och sambal oelek, låt puttra ihop ett par minuter. Strimla falukorven och stek i smör tills den fått lite gyllene färg
Jag har länge tvekat - ska jag lägga upp mitt recept påmin "KorvStroganoff" på bloggen eller ej. Ha inte för hög värme på plattan, då mjölksåser lätt bränner fast
Strö på resten av purjon. Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°. Sätt in mitt i ugnen ca 20minuter
Igår gjorde jag någonting som jag inte gjort på länge – en klassisk korvstroganoff. Halloj på er. Missa inte mina uppdateringar under helgen – det väntar en massa gottigheter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.