Förra helgen bakade jag en sats medkorvbröd, perfekt till korvgrillningen. Korv med bröd. De korvbröd som blev över la jag i frysen så att jag kan ta fram dem när det är dags för en äventyrsdag
Igår firades Rolfs farsdag, av barnen med den årliga skogsmyset och korvgrillning. Tänkte lämna över korvbrödsreceptet till er, så även ni som äter mjölfritt kan fortsätta grilla korv
Forma bitarna till avlånga bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Arbeta degen smidig med elvispens degkrokar eller i köksmaskin, ca 10 minuter
Det positiva med dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedel och konstgödsel och de tillsätter inte askorbinsyra i mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
Jag bakade brödet med hel dinkel, solrosfrön och linfrön. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.