Blanda havregryn, vetemjöl, socker och smör i en bunke, så att det blir lite smuligt. Hacka alla nektariner utom en, i gaska stora bitar och blanda med de hela hallonen och potatismjöl
Nu när det är bärsäsong är det läge att safta och sylta. Här hemma går det inte så mycket saft så därför passade jag på att koka en variant med lite mindre socker och denna läskande dryck passar väldigt bra som måltidsdryck
Overnight oats har jag provat och rårörda lingon var förra veckans gröttopping. Den här veckan är det krusbärssylt som toppar gröten, en lite lyxig frukostsylt som även funkar på frukostmackan, och naturligtvis till pannkakorna
På kolonilotten finns dock en gigantisk krusbärsbuske och även en hel del rabarber, därför passar detta recept på krusbär-rabarbersylt (eller kräm kan man också säga, det blir en ganska lös sylt) så bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.