Ansa och dela ner blomkålen i små buketter. Finhacka rödlök och vitlök, fräs i en gryta med olivolja. Stek blomkålsbuketterna hastigt med smör och sesamolja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar
För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Blanda ner morötter, svamp ochblomkål. Tillsätt spenat ochkikärteroch värm tills allt är varmt. Den här grytan serverade jag i alla fall med currystekt potatis och bröd
Rör slutligen ner kikärter i salladen och servera. Blanda curry, honung och olja i en bunke. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen några minuter för att få en fin yta
Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål med kapris, salvia, citron och brynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
Tillsätt ev lite vatten och låt gå tills potatis ochblomkål är mjukt under lock på medelvärme. Finhacka lök, skär potatis i stora tärningar, bryt blomkål i små buketter samt tärna tomater
Dela blomkålen i mindre bitar och lägg den i en matberedare. Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är inne i en blomkålsperiod just nu
Så idag blev det en billigare hemlagad ochkryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. Stek nötfärsen i olivoljan, tillsätt pressad vitlök, tomatpurén och harissan, låt fräsa med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.