Häll Milda flytande margarin i en kastrull (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget). Lägg i lök och vitlök när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Stek dem tills de blivit helt mjuka.
Tillsätt paprika och selleri och stek dem i 5min.
Rör ned korv, tomatpuré, fond och krossade tomater. Smaka av med salt och peppar.
Låt koka upp, låt därefter soppan sjuda i 15 min.
Tillsätt bönorna och låt koka ytterligare 5 min under omrörning.
En helt vanlig tomatsoppa kanske kan kännas lite "torftig" dock, men det råder man bort på ganska lätt antingen genom att servera den över det traditionella riset, eller som jag gärna brukar göra - göra den lite matigare med hjälp av vita bönor och korv
Vid servering toppa soppan med krutonger ochchorizo. Speciellt nu när det börjar bli så där höstigt ute och vad passar då bättre än att värma sig med en rykande soppa
Så idag blev det en billigare hemlagad ochkryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. Stek nötfärsen i olivoljan, tillsätt pressad vitlök, tomatpurén och harissan, låt fräsa med
Koka upp vatten och lägg i grönsaksbuljongtärningarna. Häll i passerad tomat och kryddorna. lägg i makaronerna, grädden och korven och koka tills makaronerna har mjuknat
Den här tomatsoppan är otroligt smakrik och värmer ända ner i tårna. Det är gott och passar som lunch och även kvällsmat, gärna med något slags bröd till
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Ha i löken och vitlöken och låt det fräsa med tills det mjuknat. Vi gjorde den både vegetarisk och vegansk och använde quornfärs och kokosmjölk, men man kan ju enkelt byta ut det mot valfri färs och grädde om man vill
Kakan blir fantastiskt kryddig, saftig och fin. Kryddig äppelkaka med knaprigt havretäcke. Det går inte att komma ifrån att det är något speciellt med kombinationen syrligt äpple, kanel och kardemumma
12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.