En god paj med underbar botten som har en tydlig smak av smör - precis som en riktig pajdeg ska ha. Fyllningen har en tydlig smak av kräftor och är bara så himelskt god
Mixa vetemjöl, dill och smör i bitar till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt snaps eller vatten och kör tills det bildas en boll
Blanda ihop degen till pajskalet, gärna i en matberedare. Låt den vila kallt i 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda i 10 minuter i 225º
kräftpaj, hummus, patéer och sallad. Igår testade vi ännu ett nytt rosévin, även detta från Julian Faulkners vingård i Provence, Jules Rosé IGP Méditerranée
3 dl vetemjöl125 g smör2 msk kallt vattensalt2 burkar kräftstjärtar i lag (170 g st. )1/2 purjolök1 dl klippt färsk dill1 1/2 dl grädde2 stora äggsalt, peppar, cayennepeppar efter smak, men jag tog aromatkrydda istället
En kräftpaj blir godast om man serverar den ljummen. I väntan på den njuter vi kräftpaj. Kräftpaj med dill västerbotten och bladspenat – recept 4 personer. Kräftpaj med dill västerbotten och bladspenat – recept 4 personer 250 g färdigkavlad smördeg
Saras räk- och kräftpajPajskal 1. Foto. Tina FallgrenFörslagsvis kan du göra pajskalet av sojamjöl istället för vetemjöl och det blir både glutenfritt och proteinrikt
Kräftpaj med crabsticks är denna goda och underbara paj. Gräddig och go. Mat paj är något jag älskar därför att allt man ligger i så blir det väldigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.