Ät Frittatan som den är eller tillsammans med en härlig grönsallad. lite saltLite kokosolja att steka iSå här gör duSätt ugnen på 175 graderSkiva champinjonernaRensa och strimla paprikanSkala och hacka lökenSkär broccolin i mindre buketterRensa och finhacka chilinTa fram en bra stekpanna som du även kan ha i ugnenSmält lite kokosolja i stekpannanBörja med att bryna champinjonerna och löken lite lättKlipp ner baconet med champinjonerna och löken, rör omBlanda ner broccolin, paprikan och chilinLåt bryna ihop lite lättKnäck äggen i en stor bunkeHäll i kokosmjölkenSmaka av med lite persilja och pepparmix (ev. lite salt men det behövs inte när du använder bacon i din frittata)Vispa samman äggstanningenHäll äggstanningen över röran i stekpannanLåt frittatan lagas någon minut på spisenSätt in stekpannan med Frittatan mitt i ugnenGrädda i 15 minuterEfter 15 minuter höjer du värmen till max på ugnen och låter frittatan så kvar ca 5 minuter, tills den reser sig snyggt
Vi tog med oss många fina semesterminnen därifrån och även nya inspirerande recept. Moset är ett utmärkt tillbehör till kött, fågel eller fisk och kan varieras med egna smaksättningar
Häll över ostsåsen och toppa med riven ost. Garnera med kryddgrönt och kvisttomater som saltas och pepprats lätt samt penslats med olja och gratineras på bakpapper i 180 grader varm ugn 20-25 minuter 4 kycklingfiléer
Häll pastan, salladen, fetaosten och baconet i en större salladsskål, häll i blandningen med vatten, majonnäs, crème fraiche och vitlök, blanda noga, så att hela salladen blir krämig
Mycket krämigt och gott. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.