Stekt ris med kyckling är en av mina favoriträtter. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammans med grönsakerna
Ingredienser Portioner. 4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Servera ägget på det stekta riset med en klyfta lime, koriander och prik nam pla. Mestadels blir det med kyckling för min del men det går att göra på biff, fläsk räkor m
Stek kycklingfilén i bitar. Rör ihop Cream fraiche grädde fonden o peston. Stek bacon o kantareller. Lägg dom färdiga kycklingbitarna i en eldfast form lägg sedan på bacon o kantareller
Någon önskade sig lite mer asiatisk mat på bloggen, så här kommer ett lättlagat och gott recept på stekt ris med kyckling - även kallat ”asiatisk pytt-i-panna”
Skär sedan upp alla ingredienser i mindre bitar, kyckling, chili, vitlök, lök och kål. Börja steka kycklingen, fortsätt med chilin och löken, sedan svamp och kål
Igår hann jag med att både helghandla och köpa julgran. Stek den så den är genomstekt. Idag jobbar jag på föräldrakooperativet och ska julpyssla med alla barn
kyckling, blomkål, persilja och vatten. Fortsätter att leka med min nya leksak, en tryckkokaren. Man kan laga mat med absolut inget fett tillsatt över huvudtaget och
Så idag blir det en sonens favorit mat, Kao Phad Gai, stekt ris med kyckling och så gör vi en dressing till, Nam prik pla (färsk hackad chili i fisksås)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.