80- tals
klassiker så alltså borde min man gilla det tänkte jag. Men inte utan ändringar. Matlådan vi beställde innehöll två saker som han "inte är så förtjust i" nämligen rökt lax och selleri. Så han skulle ha bytt ut den mot grön paprika säger han. Men grabben tyckte i alla fall att det var gott. Dottern fortsätter matvägra (krasslig) men åt lite bulgur.
Delakycklingen i mindre bitar och stek. Blanda i övriga ingredienser och låt koka ihop i ca 10 minuter (späd ev med vatten). 500 g kyckling (grillad/fileer). 100 g philadelfiaost vitlök och örter
) Hur som helst, när dottern lagade mat i tisdags bjöd hon på Indisk kyckling, först provlagad på skolans hemkunskap och dessutom betygsatt med "dagens stjärna"
Hittade bland annat flera påbörjade kycklingförpackningar, flera nästan tomma grönsak- och bärpåsar och en halvfull påse med fisk, och för att slippa slänga maten har vi den senaste tiden lagat mat på det vi hade i frysen, bl a fisk- och broccoligratäng, massaman-gai - kycklinggryta och jordgubbssås, och i helgen lagade vi en kryddig kycklingàla Indien med en otroligt smakrik sås, inte stark, utan bara full av smaker
När vi reste runt i Thailand i två månader så gick jag på flera matlagningskurser och lärde mig laga fler thailändska maträtter, bland annat kyckling satay (kyckling i jordnötssås)
Kycklingen blev god, det var en spännande ryskinspirerad panerad kyckling med panko (såklart, vanligt ströbröd kan man också använda men det är inte alls lika gott)
Stycka kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt, citronpeppar, farin och finstrimlad spansk peppar. Häll på kokosmjölken och lägg i buljongtärning och kycklingbitarna
Stycka kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt, citronpeppar, farin och finstrimlad spansk peppar. Häll på kokosmjölken och lägg i buljongtärning och kycklingbitarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.