Kycklingmedcitronocholiver, smakligmåltid. Egentligen så vet jag inte varför detta skulle vara Grekisk mat, men kycklingochcitron, oliverochvitlök det känns Grekiskt
Jag fick dessvärre åka kors och tvärs tillolikabutiker för att få tag på färsk - vägrade ge mig. Färsk dragon ska det helst vara men torkad går nog också bra
Servera den marockanska kycklingenmed couscousen och toppa med hackad färskkoriander. Tillsättvitlök, färskingefäraoch morötter tilllökblandningeni pannan
Det kanske inte är alla som tycker det likaterapeutiskt att stycka kyckling som jag, ochi så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna medskinn) istället för att ta hela kycklingar
Skölj av kycklingen, skär av skärtdelen (det är bara en fettbit som någon lärde mig att man skulle ta bort) pressa över citronsaften, salta och peppra runt hela kycklingen
Oavsett vilket så är detta en sån där smidig maträtt där man öser ner det mesta av middageni en och samma form, puttar i den i ugnen och sysselsätter sej sedan med annat under tiden
0,5 kruka färsktimjan 100 g smör, rumstempererat 3 klyfta vitlök, rivna 1 citron, zest och saft 1 hel kyckling (à ca 1300 g) salt peppar. 1Potatispuré900 g mjöligpotatis, skalad (t ex King Edward eller mandelpotatis) 3 dl mjölk 50 g smör, rumstempererat 1 msk honung, flytande 1 msk dijonsenap 250 g haricots verts, tillservering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.