Kyckling med bbq-sås och pitabröd
Milda.se
Milda.se

Kyckling med bbq-sås och pitabröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • ½ salladshuvud
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 400 g krossade tomater
  • 300 g majs
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • svartpeppar
  • malen
  • 1 dl Coca Cola
  • salt
  • 2 pitabröd

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C. Skölj salladen väl och låt den rinna av på en handduk. Riv den i mindre bitar. Grovhacka rödlöken samt vitlöken.

    Häll Milda Culinesse i en kastrull och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvunnit. Lägg i löken och mjukfräs den ett par minuter utan att den tar färg.

    Tillsätt krossade tomater, majs, buljongtärning, svartpeppar och Coca - Cola. Låt såsen koka i 20 minuter. När såsen är klar ska den ha äppelmoskonsistens. Smaka av med salt.

    Stek kycklingfiléerna gyllenbruna i matfett, ca 1 minut på varje sida. Lägg sedan över dem på en ugnsplåt - salta och peppra. Sätt in kycklingen i mitten av ugnen och stek klart i 12 - 15 minuter.

    Ta ut filéerna och låt dem svalna något. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag. Skär kycklingfiléerna i bitar. Servera kycklingen med sallad, bbq sås och pitabröd.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.