Kycklingmedcitron och oliver, smaklig måltid. Egentligen så vet jag inte varför detta skulle vara Grekisk mat, men kyckling och citron, oliver och vitlök det känns Grekiskt
Det blev väldigt lyckat ihop medkyckling, dragon och citronsmak. Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kyckling och även den rostade potatisen om man så vill
Bryn kycklingbitarna i lite rapsolja på ganska hög värme i en stor stekpanna/gryta med lock. Blanda alla torra kryddor, doppa kycklingbitarna i kryddblandningen och täck väl
Idag blev det kyckling i ugn med tomat, citron & dragon. Lägg dessa i formen medkycklingen. Krama över saften från en citron över kycklingen och tomaterna
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Kryddig helstekt kycklingmed ugnsbakad blomkål medcitron/fetaost. Det sista du gör med såsen är att stavmixa den slät, jag sparade allt utom chilifrukten, den la jag på kycklingen
Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Lös upp kycklingbuljongen i vattnet och tillsätt rivet skal från en citron och juicen från en halv citron
Det är ett väldigt enkelt recept men samtidigt så gott – kycklingmedcitron och persilja. Jag äter kycklingen tillsammans med potatis till lunch men om du vill äta färre kolhydrater, så är en fräsch sallad med oliver, fetaost, pumpsfrö och lite olivolja över, riktigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.